برای دیدن محتوای سایت روی دکمه دسته بندی کلیک بفرمایید

دسته بندی

Breadcrumbs Image

آموزش بازی با کره ی هوش

بازی یکی از اصلی ترین و بهترین راه هایی است که میتوان با کمک آن مفاهیم و مهارت ها و توانایی های ذهنی و روانی کودک را به چالش بکشاند و باعث رشد و تقویت ان ها شود.

کره هوش وسیله ای است که به اشکال گوناگون در بازار موجود می باشد.  که کودک باید با آزمون و خطا،  هر شکل را از حفره شبیه به آن، و به طور صحیح عبور دهد و درون مکعب یا کره بیندازد. 

اهداف آموزشی

•  شناخت اشکال و تطابق آن ها با یکدیگر

•  افزایش دقت و تمرکز

•  تقویت هماهنگی چشم و دست کودک

•  تقویت مهارت حرکات ظریف انگشتان دست

•  تقویت هوش ریاضی و منطقی

•  تقویت هوش فضایی و تجسمی

•  افزایش اعتماد به نفس

•  تقویت مهارت تطبیق اشکال به عنوان پایه رشد هوشی و منطقی

علاوه بر موارد بالا،  به کودک کمک می کند تا رنگ ها را نیز بهتر بشناسد.  این بازی برای کودکان اوتیسمی که ارتباط چشمی ضعیفی دارند نیز گزینه مناسبی می باشد.

محدوده سنی مناسب
  

      این وسیله بازی، جز وسایلی است که می توان از یک سالگی آن را در اختیار کودک قرار داد و کم کم چشم او را با اشکال آشنا سازیم. این بازی از اولین بازی هایی است که مادر یا درمانگر باید با کودک انجام دهد. و با توجه به توانایی های کودک ممکن است ما این بازی را با کودک 4ساله نیز انجام دهیم.
 

روش بازی

         ابتدا وسیله را در اختیار کودک قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا آن را خوب ببیند و به تنهایی دست به اکتشاف بزند. البته ممکن است بعضی کودکان آن را پرتاب کنند یا توجه آن ها را جلب ننماید. سپس مهره ها و راه خروجی مهره ها را نشان می دهیم. مهره های مختلف را در مقابل کودک می چینیم و نام هر قطعه را با صدایی رسا و شمرده بیان می کنیم.  در مرحله ی بعد، یکی از قطعه ها را برداشته و آن را مقابل چشم کودک می گیریم و نام شکل را تکرار می کنیم. می توانیم حتی رنگ را هم سوال کنیم و در صورتی که پاسخ صحیح داد، با هیجان و تشویق توجه کودک را بیشتر جلب کنیم. با دست دیگر مکعب یا کره را در جهات مختلف می چرخانیم و می گوییم:  « این گردیه! حالا خونه ی گردی کجاست؟ » و گردی را روی چند حفره قرار می دهیم تا نشان دهیم از حفره هایی که شبیه آن نیستند نمی تواند عبور کند. در انتها مهره را روی حفره گردی قرار می دهیم و با هیجان می گوییم: «این خونه ی گردیه! »

     حالا دست کودک را گرفته و تمام مراحل بالا را با هدایت دست کودک تکرار می کنیم و وانمود می سازیم که کودک به تنهایی این کارها را می کند. این گونه حس اعتماد به نفس کودک را تقویت می کنیم و ترغیب می شود که با ما همکاری کند. توجه داشته باشید که هیجان،  کلمات مثبت و انگیزشی و لحن شاد صدای مادر یا درمانگر نقش بسیار زیادی در همکاری کودک دارند. دادن مشوق بعد از هر بار که کودک فعالیت مورد نظر ما را انجام داد، نیز بسیار مؤثر است.

     زمانی که کودک برای پیدا کردن حفره مورد نظر، مکعب یا کره را چرخاند، ما به اهداف اموزشی خود نزدیک شده ایم و کودک از پس این بازی به خوبی بر آمده است.
 


مریم عبدالخانی

مریم عبدالخانی

توضیحات بیشتر

مشاهده نظرات

دیدگاه ارزشمند شما

لطفا فیلدهایی که با * مشخص شده است را پر کنید، آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود